Ροξάκια
Ο θεσσαλονικιός Μπακιρτζής απ’τους Χειμερινούς Κολυμβητές έλεγε πως Ροξ αποκαλούσαν τους φαλακρούς καθηγητές τους γιατί τους θύμιζαν το γλυκάκι, επίσης …
ΥλικάΓια την κρέμα 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του …
M’Hanncha είναι ένα παραδοσιακό Μαροκινό επιδόρπιο πολύ δημοφιλές και διεθνώς γνωστό, φτιαγμένο με φύλλα κρούστας και γέμιση αμυγδαλόπαστας. Τυλίγεται σε …
Ένας ιδιαίτερος μπακλαβάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ Σιμιγδαλι ψιλό 160γρ Ζάχαρη 150γρ… Χυμό πορτοκαλιού 400γρ Νερό 100γρ 2 κ/ γ. Μπεικιν 1 κ.γ. σόδα …
Υλικα ενα πακετο φυλλο κρουστας το οποιο ανοιγετε τελειως και το κοβετε με την μακρια μερια προς εσας σε τρια …
Υλικά 1 πακέτο κανταΐφι 1 κούπα τσαγιού καλό βούτυρο λιωμένο Κρέμα 1 λίτρο γάλα 1/2 κούπα τσαγιού χυμό φυσικού πορτοκαλιού …
ΥΛΙΚΑ : 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπεικιν …
7 γρ ξηρή μαγιά 60 ml γάλα χλιαρό 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 250 γρ αλεύρι μαλακό και λίγο για τη …
Η σημερινή γλυκιά σιροπιαστή πίτα, η πατσαβούρα, έρχεται από την Βόρεια Ελλάδα φτιάχνεται πανεύκολα, μυρίζει υπέροχα και θα την λατρέψετε!
Υπέροχο, μυρωδάτο και τραγανό! 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού 150 γρ. αμύγδαλα ωμά 1 κ.γ. κοφτό κανέλα ή μίγμα για γλυκά …
Καλησπέρα σας, η σημερινή συνταγή είναι ένα παραδοσιακό πολίτικο γλυκό, νόστιμο και μυρωδάτο, το σάμαλι. Για όσους δεν γνωρίζουν το …
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες …
Παραδοσιακός και υπέροχος. 1 κιλό φύλλο για μπακλαβά 1 κούπα λιωμένο βούτυρο μπερδεμένο με 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο 1 κιλό …
Υλικά 7 φύλλα κρούστας για γλυκά 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1/2 κλωναράκι φρέσκιας βανίλιας (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού …
Υλικά 6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άρωμα βανίλιας ή φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι τσαγιού …
Υλικά για 1 ταψί (14-16 μερίδες) 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 ½ λίτρο γάλα 8 αυγά ξύσμα ενός λεμονιού ξύσμα …
Μουσταλευριά, συνταγήΧρειαζόμαστε:Για 5 ποτήρια μούστο 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις( κάθε περιοχή έχει και την παραλλαγή της, το …