Ψάρια τηγανιτά σαβόρο
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Μέρες Σαρακοστής και τα μαγειρέματα στο σπίτι γίνονται πιο υγιεινά, πιο θρεπτικά και πιο δημιουργικά. Τι εννοώ λέγοντας πιο δημιουργικά; …
«Το λιόψωμο μ' ανάθρεψε κι η λαδωτή κουλούρα».Ψ όπως ψωμί, ψωμί εύκολο στην προετοιμασία του, χωρίς πολλές διαδικασίες, χωρίς ζύμωμα, …
Το ραγού δεν είναι βέβαια τίποτα ξεχωριστό από ένα απλό κοκκινιστό μοσχαράκι, που όλοι αγαπάμε! Όμως για να πετύχεις την …
Σερβίρισα αυτή την πιατέλα στα 22α γενέθλια του γιού μου και έκανε την παρέα του να μαζευτεί γύρω από το …
Υλικά συνταγής 60 γρ. τυρί τσένταρ 550 γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κρεμμύδια ξερά …
Υλικά λαγός σε μερίδες 1 σκελίδα σκόρδο κρεμμυδάκια στιφάδου 1 κλωνάρι δενδρολίβανο 1 κονσέρβα ντομάτα κον κασε 1 πρέζα ζαχαρη …
Ψητό χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα.
750 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ (ΠΟΝΤΙΚΙ Ή ΚΙΛΟΤΟ) 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 8 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΟΤΑ 4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ 3 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ 100 ML …
500 ΓΡ. ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ 2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA (208 ΓΡ.) 250 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ 1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ ½ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ 4 …
Όταν ακούμε για φαγητό με κουνέλι ή λαγό, που πάει το μυαλό μας; Ναι, ακριβώς· η πρώτη σκέψη είναι να …
Φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά και ο ψητός σολομός να παίζει libero, επιθετικά με την μουστάρδα και αμυντικά με τα φασόλια. Αρωματικό …
2 κιλά χοιρινή πανσέτα 2 σκελ. σκόρδο 1 ματσ. δενδρολίβανο 125 γρ. κρέμα βαλσαμικού με φράουλα Kalamata Papadimitriou Ελαιόλαδο …
Νόστιμη μαρινάρα για για λευκά κρέατα: χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι
600 γρ. αλεύρι σκληρό 9 γρ. μαγιά ξερή 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 15 γρ. αλάτι 20 γρ. ζάχαρη 350 ml …
Υλικά συνταγής 500γρ. φαρφάλες 500γρ. χυμός από φρέσκες τομάτες 2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε …
Σήμερα τόλμησα να κάνω αυτή τη συνταγή με σπάλα από χοιρινό. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Το κρέας και η σάλτσα …
Οι κολιοί, ή κολέοι όπως τους λένε κάποιοι ψαράδες στην ιχθυόσκαλα της Πάτρας, είναι ίσως τα πιο παρεξηγημένα ψάρια.Κι αυτό, …
Οι πατάτες με φρέσκια ντομάτα και τσιγαρίδες στο φούρνο, ήταν από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά όταν ήμουνα μικρή. Τα …
Οι μελιτζάνες σαβόρο ή σαβόρι, είναι ένα εξαιρετικό, καλοκαιρινό φαγάκι, που το φτιάχνουνε κυρίως στην Ηλεία. Το έφαγα πρώτη φορά …