Ντεμί-γκλας σάλτσα και σκούρος ζωμός κρέατος
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Χριστούγεννα στο τραπέζι σημαίνει ένα καλομαγειρεμένο φαγητό που θα “μιλήσει” στην καρδιά όλων γι’ αυτό σου προτείνω την συνταγή για …
αποφάσισα να ισορροπήσω τα αμυλώδη ρεβίθια που παρέα με το πράσο έδιναν μια γλυκιά νοστιμιά, με το τραγανό, καπνιστό σύγκλινο …
Αυτό το υπέροχο κριθαρότο μυρίζει «καλοκαίρι»! Φαγητά σαν αυτό σε γεμίζουν λαχτάρα για βουτιές σε καταγάλανες θάλασσες και μια δροσερή …
Στις περισσότερες συνταγές που διαβάζουμε γράφουν για ζωμούς . Σίγουρα είναι πολύ νόστιμο όπου μπεί ο ζωμός , όμως πόσο …
Μια παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!! Αν θέλουμε τηγανίζουμε ελαφρά χοντρές ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου και προσθέτουμε …
Νηστίσιμο παστίτσιο, κι όμως υπάρχει! Ετοιμάζεται με πλούσια σάλτσα λαχανικών, κρέμα μπεσαμέλ με φυτικό γάλα και μια τραγανή κι αρωματική …
Κυριακάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια απλό αλλά τοσο διαφορετικό. Από τα πιο ωραία φαγητό. Μέτριο σε δυσκολία 45 λεπτά …
Η πολύ καλή μου φίλη από την Αθήνα κα Κατερίνα έγραψε: “Σοφία, σάς στέλνω το αγαπημένο μου φαγάκι”. Για να …
υλικά 150ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά (200γρ) 2 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια καρότα 2 κοτσάνια σέλερι 1 γλυκοπατάτα άσπρη (360γρ) …
Υλικά 8 μερίδες 1 ποτήρι κρασί 500 γρ φασόλια πρεσπών 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 2 κλωνάρια Σέλερι …
Η πίτα του βοσκού (γνωστή κι ως shepherd’s pie) είναι ένα θεσπέσιο οικογενειακό φαγητό που περιλαμβάνει λαχανικά με κοκκινιστό κιμά …
Η ιδέα για την συνταγή Μεσογειακό κατσικάκι με λευκό κρασί, κάπαρη, ελιές και κοκκάρια, μου ήρθε λίγες μέρες πριν τον …
Τα καλαμαράκια μου ήταν κατεψυγμένα σε ροδέλες, μπορείτε να βάλετε φρέσκα κομμένα σε ροδέλες μαζί με τα πλοκάμια τους. Η …
Λατρεμένο έδεσμα η φάβα, υποτιμημένο αν δεν έχεις δοκιμάσει, χάνεις για να ξέρεις! Είτε παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και τα συναφή, …
Αφού ανακάλυψα το κριθάρι φτιάχνοντας τα μανιτάρια και μας άρεσε πολύ τώρα ψάχνω συνέχεια για νέες συνταγές με αυτό.Τα περιοδικά …
Το Αγριογούρουνο είναι για μένα το πιο νόστιμο κρέας για μαγειρευτό και η κλασική συνταγή α λα Μπουργκινιόν (Bourguignon) ,… …
Υλικά της συνταγής μας 500 γρ. κόκκινη φακή βιολογική 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες 3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες …
Η σημερινή μας συνταγή είναι ιδανική για επίσημα καλέσματα αλλά και για την καθημερινότητα. Το χοιρινό είναι ένας κρέας που …
Αφήνοντας το χοιρινό να μαγειρευτεί αργά στη σάλτσα τομάτας χτίζει μια βαθιά και πλούσια γεύση. Ττα ζυμαρικά (βίδες) ενσωματώθηκαν στη …