Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας
1 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό (κομμένο σε μικρά καρέ). 2 …
1 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό (κομμένο σε μικρά καρέ). 2 …
Από την αρχή λερώνεις μόνο μία κατσαρόλα. Έχει μανιτάρια τύπου πόρτο μπέλο για έξτρα γήινη γεύση, κρεμμύδι και πράσο για …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ Για τη ζύμη (1/2 δόση από την παρακάτω ζύμη) 300 γρ αλεύρι για όλες τις …
Πολύς κόσμος το φοβάται το κανελόνι, ότι δεν θα ψηθεί και θα μείνει τραγανό. Τα καινούρια κανελόνια όμως είναι φτιαγμένα …
Πολλές οι συνταγές για παστίτσιο, όµως αξίζει να δοκιµάσετε την εκδοχή του σεφ Περικλή Κοσκινά, καθότι ισορροπηµένη, ιδιαίτερα γευστική και …
Ενα απλο και ευκολο φαγητο που δεν θα σας παρει πανω απο μιση ωρα να το μαγειρεψετε. Πεντανοστιμο χυλωμενο ριζοτο …
Πίτα γεμάτη νοστιμιά και γεύση που την κάνω γιορτές συνήθως σαν κυρίως γεύμα! Είναι τόσο πλούσια και χορταστική που στέκεται …
Η αγαπημένη μας γαλοπούλα που κάνουμε την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου και απολαμβάνουμε όλη η οικογένεια μαζί!! Αν και …
Ριζότο με μοναδικό ροζ-μωβ χρώμα, χαρακτηριστική ελαφρά πικρή και πικάντικη γεύση χάρη στο ραντίτσιο και παχύρευστη υφή χάρη στην κρεμώδη …
Η πίτα του βοσκού (γνωστή κι ως shepherd’s pie) είναι ένα θεσπέσιο οικογενειακό φαγητό που περιλαμβάνει λαχανικά με κοκκινιστό κιμά …
Πριν μερικές ημέρες μπήκαμε και επίσημα στο φθινόπωρο! Ίσως για πολλούς την πιο καταθλιπτική εποχή του έτους, που ωστόσο, αν …
Χιουνκάρ μπεγιεντίΧιουνκάρ μπεγιεντί (τουρκ. hünkâr beğendi) ονομάζεται φαγητό της τούρκικης κουζίνας, το οποίο γίνεται με αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας και πουρέ από …
Tα καλοκαιρινά πιάτα ξεχωρίζουν για την απλότητα των υλικών αλλά και την αξεπέραστη νοστιμάδα τους. Σήμερα φτιάχνουμε μια ελαφριά μακαρονάδα …
Αγαπημένο φαγητό που θυμίζει μαμά. Τα παρεξηγημένα και μάλλον υποτιμημένα συκωτάκια κοτόπουλου μπορούν να μετατραπούν σε φαγητό υψηλής γαστρονομίας και …
Δεν ξέρω τι να σας πω για αυτήν την τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Για την θεϊκή ζύμη βουτύρου που λιώνει …
Το πρώτο κομμάτι το φάγαμε όλοι καυτό, με τα τυριά του και το βούτυρο ακόμα λιωμένα. Το δεύτερο κομμάτι το …
Σήμερα κάνουμε μια βελουτέ σούπα γιατί #sanaxeimoniase εντελώς. Χρησιμοποιήσαμε ως βάση την πατάτα, το πράσο και το κρεμμύδι αλλα δώσαμε έξτρα καροτένια γεύση …
Για το ριζότο θαλασσινών χρησιμοποιούμε ζωμό ψαριού με λαχανικά, κρεμμύδι αλλά και πράσο που δίνει γλύκα, ένα-δύο πρέζες κρόκο Κοζάνης …
Όσο χειμωνιάζει, αναζητούμε όλο και πιο πολύ, αυτά τα φαγητά που μας κάνουν να αισθανόμαστε ζεστασιά. Τρυφερά κρέατα που σιγοβράζουν σε …
Αυτή η συνταγή είναι πολύ επιτυχημένη. Έχω ξαναφτιάξει σχεδόν την ίδια με κάποιες βασικές διαφορές στα υλικά και στη διαδικασία. …