Η βασιλόπιτα του πρέσβη που θα εντυπωσιάσει
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε. …
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε. …
Σας αρέσει ο καφές; Αν δε σας αρέσει δεν είστε φίλοι μου ? Δεν πιστεύω όμως να μη σας αρέσουν …
Σήμερα φτιάχνουμε μία όχι τόσο κλασική συνταγή για γαλακτομπούρεκο αλλά παραλλαγή αυτού προσθέτοντας καρύδια, τα οποία όμως ταιριάζουν τέλεια με …
Ανακαλύψτε την απόλυτη σοκολατόπιτα με σφολιάτα, σε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής. Οι λεπτές στρώσεις σφολιάτας, η γευστική σοκολατένια γέμιση …
Το ζύμωμά του αποτελεί μια ιεροτελεστία όπου οι γυναίκες τραγουδούν «Ο Χριστός γεννιέται, το φως ανεβαίνει, το προζύμι για να …
Μου αρέσουν τα περίεργα και ιδιαίτερα, το έχω ξαναπεί. Λυπάμαι πολύ που δεν γράφει πουθενά ποιός είχε την ιδέα γι …
Συνεχίζοντας τις δοκιμές με τις σούπες αυτή την εβδομάδα είπα να κάνω μια με κάστανα, μου είχαν περισσέψει κάποια από …
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Άλλη μια αγαπημένη μου συνταγή που μοιράζομαι με πολύ χαρά μαζί σας γιατί νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να την …
Μια χειμερινή συνταγή με καρύδια που μαζέψαμε πρόσφατα και σταφίδες. Η γέμιση κρατάει χαμηλά την γλυκάδα της ώστε η γλυκιά …
Γλυκό που μας έρχεται από Αμερική με την υπερβολή των υλικών που χαρακτηρίζει την κουλτούρα των γλυκών τους! Το έφερα …
Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε και να σερβίρετε στους καλεσμένους σας τις γιορτές. Νόστιμη γαλοπούλα με κάστανα, όπως την …
Φέτος λοιπόν επανέρχομαι με μια ολοκαίνουρια βασιλόπιτα, κάπως ιδιαίτερη αφού είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ φρούτων και βασιλόπιτα. Εμείς τη …
Μάθετε πώς να φτιάχνετε απολαυστική κρέμα, ένα μοναδικό επιδόρπιο της Νέας Ζηλανδίας με νιφάδες σφολιάτας και κρεμώδη κρέμα βανίλιας.
Υλικά 180 γρ μείγμα απλού αλευριού χωρίς γλουτένη 40 γρ αλεσμένα αμύγδαλα (αμυγδάλευρο) 1 κουταλάκι του γλυκού κόμμι ξανθανικό ½ …
Τα ζυμαρικά με πέστο ξηρών καρπών τα πρωτοδοκίμασα σε μια τρατορία στη Ρώμη πριν 30 χρόνια και θυμάμαι πως έμεινα …
Υλικά 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη 4 αυγά 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις …
Πλούσιο και πρωτότυπο παγωτό με ενδιαφέρουσα υφή που περιλαμβάνει εκτός από τη γεμάτη και γήινη αίσθηση του ταχινιού, κομμάτια από …
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα στα αλεσμένα αμύγδαλα κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. …
Πολύ νόστιμο γλυκό για κάθε εποχή του χρόνου. Ο δε συνδιασμός της κανέλλας με το καρύδι και τη μαστίχα στην …