Περσικό Κέικ της Αγάπης (Persian Love Cake)
Για σήμερα σας ετοίμασα ένα από τα πιο αρωματικά και νόστιμα κέικ που έχω φτιάξει, το Περσικό Κέικ της Αγάπης …
Για σήμερα σας ετοίμασα ένα από τα πιο αρωματικά και νόστιμα κέικ που έχω φτιάξει, το Περσικό Κέικ της Αγάπης …
Μια εύκολη, απλή και εύγευστη γλυκιά συνταγή για αυτά τα ρολά μείγματος χουρμάδων και ξηρών καρπών, αρωματισμένα με πορτοκάλι και …
Η συνταγή που σας παρουσιάζω σήμερα είναι του Luca Montersino από το βιβλίο του Le dolci tentazioni. Η διαδικασία είναι …
Ήρθε τελικά αυτή η ώρα να βάλουμε μια βασιλόπιτα. Ένα blog που σέβεται τον εαυτό του μετά από τόσα χρόνια …
Πολύ εύκολα και νόστιμα μπακλαβαδάκια . Αναλόγως με την προτίμησή σας μπορείτε να βάλετε περισσότερη γέμιση. Η συνταγή μπορεί να …
ασία ινδία 9 …αυτή την ονομασία το γνωρίζουμε κι εμείς…
Πρόκειται για ένα μικρούτσικο κέικ διαμέτρου μόλις 20 εκατοστών, πολύ στιβαρού αφού είναι γεμάτο με ξηρούς καρπούς, δίχως αλεύρι, βούτυρο …
Μας την έκανε δώρο ο Στέλιος Παρλιάρος τα Χριστούγεννα του 2008 και δοκίμασα την συνταγή του. Την έφτιαξα τέσσερις φορές …
Θα σας το πω! Αυτός ο μπακλαβάς με έκανε πολύ περήφανη. Βγήκε τέλειος! Τα φύλλα ψημένα και χωρισμένα ένα-ένα, ρούφηξαν …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια …
Κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε μια πλούσια σάλτσα με γιαούρτι, αμύγδαλο και φιστίκια Αιγίνης, αρωματισμένο με γκαράμ μασάλα (το γνωστό ινδικό μείγμα …
Μία καταπληκτική συνταγή που μου την είπε φίλος ζαχαροπλάστης κι όποτε την φτιάχνω εξαφανίζετε στην κυριολεξία και αρέσει σε όλους …
Ονειρεύτηκα χρωματιστά, μαλακά ξερά φρούτα να αγκαλιάζονται και να φυλακίζουν ανάμεσά τους τραγανούς ξηρούς καρπούς. Όλη η αφθονία της φύσης …
Θεϊκό σαραγλάκι, τραγανό και σιροπιασμένο όσο πρέπει , με υπέροχο άρωμα από βούτυρο γάλακτος.
Υλικά 50 γρ. αμύγδαλα 50 γρ. φουντούκια 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης 90 γρ. ζάχαρη 30 γρ. νερό 250 γρ. κουβερτούρα …
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία υπέροχη τούρτα, από αυτές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και μας ανακαλύπτουν νέους γευστικούς παραδείσους. …
Υλικά Για το παντεσπάνι Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ κοσκινισμένο Αυγά 4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου Ζάχαρη 250 γραμ Μπέικιν πάουντερ …
Το σαραγλί είναι ένα υπέροχο σιροπιαστό γλύκισμα που έφεραν αρχικά οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας. Σήμερα, το απολαμβάνουμε σε όλη …
Για τη βάση 60 γρ. Λευκό αμύγδαλο 70 γρ. Φιστίκι Αιγίνης 50 γρ. Άχνη 70 κουβερτούρα 50 κρέμα γάλακτος 10 …