Σιμιγδαλένιος χαλβάς γεμιστός με κρέμα Παρλιάρου
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στη χαμηλότερη δυνατή βαθμίδα και …
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στη χαμηλότερη δυνατή βαθμίδα και …
δεν υπάρχει καλύτερο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου από ένα εύκολο σπιτικό παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ένα παγωτό …
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού 100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από 1 λεμόνι μέτριο 4 …
Υλικά για στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 26 εκ.: Για την πάστα φιστικιού: 125 γρ. φιστίκι Αιγινης,καθαρισμένα απο το κέλυφος 50 …
Το Umm Ali (η μητέρα του Αλή) είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της Αιγύπτου, πολύ αγαπητή και σε άλλες Αραβικές χώρες. …
Για την ιστορία, υπάρχουν σαφείς αναφορές πως στην Αρχαία Ελλάδα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά, ένα είδος cheesecake (τσιζ κέικ) που …
Choco Hell Dessert Προκειται για ενα σοκολατενιο μασιφ γλυκο ψυγειου που και τουρτα μπορεις να τo πεις… Με αφρατη βελουδινη …
Κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε μια πλούσια σάλτσα με γιαούρτι, αμύγδαλο και φιστίκια Αιγίνης, αρωματισμένο με γκαράμ μασάλα (το γνωστό ινδικό μείγμα …
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία υπέροχη τούρτα, από αυτές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και μας ανακαλύπτουν νέους γευστικούς παραδείσους. …
Υλικά Για το παντεσπάνι Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ κοσκινισμένο Αυγά 4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου Ζάχαρη 250 γραμ Μπέικιν πάουντερ …
Μια άλλη, πιο σύγχρονη εκδοχή του γλυκού των παιδικών μας χρόνων (και όχι μόνο).
Υλικά της συνταγής μας ( 40 τρουφάκια) 250 γρ. κουβερτούρα dark 72% 50 γρ. κουβερτούρα 54% 200 γρ. κρέμα γάλακτος …
Υλικά για τη βάση μπισκότου. 150γρ.αλεύρι,80γρ.άχνη ζάχαρη, 40γρ.αμύγδαλο ωμό αλεσμένο σε σκόνη, 125γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, 1 κρόκο …
Υλικά: για τη βάση: μισό πακ. Φύλλο κανταΐφι , 150 γρ βούτυρο λιωμένο , 1 φλιτζ. φιστίκια Αίγινας η καρύδια …
Σιροπιαστό κανταΐφι με κρέμα ! Για το καταϊφι : 400 γρ. φύλλο κανταϊφι, 150 γρ. λιωμένο βούτυρο ή βιτάμ, 100 …
Αυτά είναι επιδόρπια με χαρακτήρα! Αυτή, η συγκεκριμένη συνταγή που παρουσιάζουμε σήμερα, πετυχαίνει την γευστική ένταση χρησιμοποιώντας λάιμ και λεμόνι, …
Κέικ λεμόνι με γλάσο θυμαρίσιου μελιού και φυστίκια Αιγίνης. Το κέικ ξεχειλίζει από τη γεύση και το άρωμα του εσπεριδοειδούς, …
Υλικά Συνταγής μας 450 γρ. φύλλο κανταΐφι 200 γρ. βούτυρο λιωμένο για το φύλλο 200 γρ. φιστίκι αιγίνης χοντροκομμένο (για …
Το πιο νόστιμο κιουνεφέ! Από τη Πόλη με αγάπη.. 1/2 κιλό κανταΐφι 300 γρ. βούτυρο λιωμένο (αγελαδινό) 300 γρ. ανθότυρο …
Μια φανταστική τούρτα με φρούτα του δάσους και φράουλες.Η συνταγή είναι τροποποιημένη με διαφορετικά φρούτα, και με μερικά εφέ χρωμάτων …