Σιμιγδαλένιος χαλβάς γεμιστός με κρέμα Παρλιάρου
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στη χαμηλότερη δυνατή βαθμίδα και …
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στη χαμηλότερη δυνατή βαθμίδα και …
δεν υπάρχει καλύτερο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου από ένα εύκολο σπιτικό παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ένα παγωτό …
Θα μας θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια, θα είναι ευπρόσδεκτη και θα καταναλωθεί μετά απο το οικογενειακό ή φιλικό γεύμα …
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού 100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από 1 λεμόνι μέτριο 4 …
Υλικά για στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 26 εκ.: Για την πάστα φιστικιού: 125 γρ. φιστίκι Αιγινης,καθαρισμένα απο το κέλυφος 50 …
Υπήρχε περίπτωση να μη βάλουμε γιορτινό ή μάλλον Χριστουγεννιάτικο γλυκό χωρίς κρέμα κάστανου; Αποκλείεται. Η κρέμα κάστανου είναι αγαπημένη μου …
Έχετε και εσείς αδυναμία στη σοκολάτα; Τότε η σημερινή μας συνταγή είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε για να σερβίρετε στο εορταστικό …
Το Umm Ali (η μητέρα του Αλή) είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της Αιγύπτου, πολύ αγαπητή και σε άλλες Αραβικές χώρες. …
Για την ιστορία, υπάρχουν σαφείς αναφορές πως στην Αρχαία Ελλάδα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά, ένα είδος cheesecake (τσιζ κέικ) που …
Choco Hell Dessert Προκειται για ενα σοκολατενιο μασιφ γλυκο ψυγειου που και τουρτα μπορεις να τo πεις… Με αφρατη βελουδινη …
Κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε μια πλούσια σάλτσα με γιαούρτι, αμύγδαλο και φιστίκια Αιγίνης, αρωματισμένο με γκαράμ μασάλα (το γνωστό ινδικό μείγμα …
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία υπέροχη τούρτα, από αυτές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και μας ανακαλύπτουν νέους γευστικούς παραδείσους. …
Υλικά Για το παντεσπάνι Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ κοσκινισμένο Αυγά 4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου Ζάχαρη 250 γραμ Μπέικιν πάουντερ …
* Ζύμη * 100 γρ. άχνη ζάχαρη * 200 γρ. βούτυρο αγελάδας * 300 γρ. αλεύρι μαλακό * 1 αυγό …
Έβαλα το νόμισμα της Βασιλόπιτας σε ένα υπέροχο γλύκισμα!
Υλικά (για βάση) 350 γραμμάρια γεμιστά μπισκό τα 4 0 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ανάλατο Υλικά (για στρώση) 5 μπανάνες κομμένες …
Για τη βάση 60 γρ. Λευκό αμύγδαλο 70 γρ. Φιστίκι Αιγίνης 50 γρ. Άχνη 70 κουβερτούρα 50 κρέμα γάλακτος 10 …
Ένα πολύ εντυπωσιακό, πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο στην παρασκευή του γλυκό, που οι καλεσμένοι σας δεν θα ξεχάσουν ποτέ! …
Μια άλλη, πιο σύγχρονη εκδοχή του γλυκού των παιδικών μας χρόνων (και όχι μόνο).
Υλικά της συνταγής μας ( 40 τρουφάκια) 250 γρ. κουβερτούρα dark 72% 50 γρ. κουβερτούρα 54% 200 γρ. κρέμα γάλακτος …