Σιμιγδαλένιος χαλβάς γεμιστός με κρέμα Παρλιάρου
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στη χαμηλότερη δυνατή βαθμίδα και …
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στη χαμηλότερη δυνατή βαθμίδα και …
δεν υπάρχει καλύτερο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου από ένα εύκολο σπιτικό παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ένα παγωτό …
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού 100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από 1 λεμόνι μέτριο 4 …
Ενα γλυκό τόστ με μαρμελάδα βούτυρο και φιστίκια Αιγίνης για ένα όμορφο ξεκίνημα της μέρας μας….
Η μαροκινή κουζίνα ένα μείγμα από αραβικές, ανδαλουσιανές και περσικές επιρροές, όπως αυτό το μαροκινό κοτόπουλο με κους κους που …
Μια υπέροχη κιμαδόπιτα με ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών που ταιριάζει τέλεια σαν πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι σας, αφού η γέμιση …
Υλικά για στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 26 εκ.: Για την πάστα φιστικιού: 125 γρ. φιστίκι Αιγινης,καθαρισμένα απο το κέλυφος 50 …
Ήρθε τελικά αυτή η ώρα να βάλουμε μια βασιλόπιτα. Ένα blog που σέβεται τον εαυτό του μετά από τόσα χρόνια …
Εναλλακτικοί κουραμπιέδες που έχουν προσθήκη κακάο και φιστικιών Αιγίνης αντί αμυγδαλών, ενώ η πασπαλισμένη άχνη ζάχαρη αντικαθίσταται από επικάλυψη μαύρης …
Το Umm Ali (η μητέρα του Αλή) είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της Αιγύπτου, πολύ αγαπητή και σε άλλες Αραβικές χώρες. …
υλικά 200γρ ζάχαρη ξύσμα από 1 πορτοκάλι 3 αυγά 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 …
Τα Λιγκουίνι με Γαρίδες και Φυστίκι Αιγίνης είναι μία ιδιαίτερη συνταγή που ταιριάζει σε ξεχωριστές στιγμές. Έτσι ξεχωριστός είναι για μένα …
Χρόνος Προετοιμασίας: 70-80 λεπτάΒγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε κατευθείαν όσο είναι ζεστές με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να παγώσουν …
Για την ιστορία, υπάρχουν σαφείς αναφορές πως στην Αρχαία Ελλάδα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά, ένα είδος cheesecake (τσιζ κέικ) που …
Τυρομπισκοτάκια που συνοδεύουν την μπύρα ή το κρασάκι μας !!!
Μας την έκανε δώρο ο Στέλιος Παρλιάρος τα Χριστούγεννα του 2008 και δοκίμασα την συνταγή του. Την έφτιαξα τέσσερις φορές …
Θα σας το πω! Αυτός ο μπακλαβάς με έκανε πολύ περήφανη. Βγήκε τέλειος! Τα φύλλα ψημένα και χωρισμένα ένα-ένα, ρούφηξαν …
Choco Hell Dessert Προκειται για ενα σοκολατενιο μασιφ γλυκο ψυγειου που και τουρτα μπορεις να τo πεις… Με αφρατη βελουδινη …
Όταν “κακομαθαίνεις” τους οικείους σου όλο ψάχνουν κάτι που να μυρίζει επιστρέφοντας στο σπίτι. Και για να μη χαλάω χατίρια …
Κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε μια πλούσια σάλτσα με γιαούρτι, αμύγδαλο και φιστίκια Αιγίνης, αρωματισμένο με γκαράμ μασάλα (το γνωστό ινδικό μείγμα …