ΚΙΜΑΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ (कीमा मटर)
Επιστροφή σήμερα στην αγαπημένη μας ινδική κουζίνα, με μία πεντανόστιμη συνταγή από το Χαϊντεραμπάντ. Keema matar ή αλλιώς, κιμάς με …
Επιστροφή σήμερα στην αγαπημένη μας ινδική κουζίνα, με μία πεντανόστιμη συνταγή από το Χαϊντεραμπάντ. Keema matar ή αλλιώς, κιμάς με …
Ο συνδυασμός της πατάτας και του αρακά είναι πολύ συνηθισμένος στην ελληνική κουζίνα. Μαγειρεύονται μαζί και σε γιαχνί και σε …
Για κάποιον ο οποίος ασχολείται με τη μαγειρική και του αρέσει να πειραματίζεται, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να …
Μια πρώην συνάδελφός μου από την Ινδία μου αποκάλυψε τα μυστικά ενός αγαπημένου της πιάτου, του chole bhature (τσόλε μπατούρε), …
Το κοτόπουλο Tikka Masala , είναι πιάτο χαρακτηριστικό της Ινδικής κουζίνας. Κλασικό, εξαιρετικής νοστιμιάς που απευθύνεται στους λάτρεις της έθνικ …
Βρήκα και μια απίθανη κολοκύθα μικρή και γλυκειά και όλα συνωμότησαν υπέρ της σούπας. Τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησα είναι από …
Ενα από τα πιο γνωστά ινδικά πιάτα είναι το κοτόπουλο tikka masala, που ουσιαστικά σημαίνει κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια με …
Οι σάλτσες με ξηρούς καρπούς μπήκαν στην κουζίνα της βόρειας Ινδίας από τους Μογγόλους, τους ταξιδευτές που είχαν ίσως τη …
Πρασινάδα (saag) σημαίνει παραδοσιακά το σπανάκι, που αποτελεί τη συνη-θισμένη επιλογή για να συνδυαστεί με το κοτόπουλο, αν και άλλα …
1 φλ. ή 200γρ. κρεμμύδια τεμαχισμένα 1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο 45 γρ. ή 3 κουταλιές ελαιόλαδο …
Ινδικής κουζίνας μέρος 2ο σήμερα, με τη δεύτερη χορτοφαγική συνταγή κατευθείαν από το Πουντζάμπ, όπως είχαμε υποσχεθεί! Τα υλικά που …
Οι συνδυασμοί κρέατος με όσπρια δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην ελληνική κουζίνα (π.χ. το κοκκινιστό μοσχαράκι με τα φασόλια από …