Κολοκυθο-πατατόσουπα βελουτέ
Στις σούπες έχουμε αδυναμία, και μάλιστα όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι.Για σήμερα λοιπόν το μενού έχει μια …
Στις σούπες έχουμε αδυναμία, και μάλιστα όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι.Για σήμερα λοιπόν το μενού έχει μια …
Η μαροκινή κουζίνα ένα μείγμα από αραβικές, ανδαλουσιανές και περσικές επιρροές, όπως αυτό το μαροκινό κοτόπουλο με κους κους που …
ασία ινδία 9 …αυτή την ονομασία το γνωρίζουμε κι εμείς…
Οπως συμβαίνει με όλες τις συνταγές της cucina povera, τα υλικά της συνταγής είναι αυτά που υπήρχαν συνήθως σε ένα …
Το συγκεκριμένο, πάντως,είναι μια καλή εναλλακτική στο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και διατροφικά πιο σωστό μιας και τα ρεβίθια …
Αχλάδι-σοκολάτα: ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς! Κι εδώ εύλογα αναρωτιόμαστε: «και με τι δεν ταιριάζει η σοκολάτα;» Ε, αφού έχει …
Για το ριζότο θαλασσινών χρησιμοποιούμε ζωμό ψαριού με λαχανικά, κρεμμύδι αλλά και πράσο που δίνει γλύκα, ένα-δύο πρέζες κρόκο Κοζάνης …
Και καθώς καθόμουν στο τραπέζι της κουζίνας και καθάριζα κάστανα, τα οποία είχα βράσει για να τα έχω έτοιμα στην …
125 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ. ζάχαρη 2 αβγά μεγάλα 225 γρ. αλεύρι μαλακό 1 κ.σ. μπέικιν …
Υπέροχη σουπίτσα comfort food, ιδανική για την κρύα εποχή. Σερβίρεται ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι, αλλά μπορείτε να …
2 φιλέτα καπνιστής γαλοπούλας (120-180 γρ.) Ifantis 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. λεμόνι ½ κ.γ. μέλι 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι …
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο 200 γρ. ξινό τραχανά 0,5 γρ. κρόκο Κοζάνης 1 κρεμμύδι 1 σκόρδο 1 λεμόνι ½ …
Σήμερα θα μας καθοδηγήσει για να φτιάξει όλη η όμορφη παρέα μαζί, μια παραδοσιακή συνταγή απο την Κορνουάλη : ημίγλυκα …
2 τεμ. λαβράκια (800γρ/ένα) 1 ποτ. κρασί Chardonnay 2 τεμάχια ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά κρεμμυδάκια 1 τεμάχιο ψιλοκομμένο σέλερι 10 γρ. …
Εύκολο, νόστιμο και light πιάτο, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως σαλάτα, είτε ως κυρίως πιάτο.
Το ριζόττο με σαρφάν (κρόκο Κοζάνης), πολύ συχνά συγχεέται με το ριζόττο αλλα μιλανέζε. Υπάρχουν βέβαια πολλες ομοιότητες αλλά και …
Από τον Chef Γιάννη Καβούκη ΥΛΙΚΑ 200 γρ. ρύζι αρμπόριο 1 κολοκύθι 1 κρεμμύδι μικρό 2 γρ. κρόκο Κοζάνης 1 …
Υλικά 300 γρ. ρύζι για ριζότο (εγώ έβαλα carnaroli) 200 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε χοντρές φέτες) 1 πράσο (κομμένο σε …
Μια πολύ δροσερή και νοστιμη συνταγή για ένα ντιπάκι γιαουρτιού που αναλόγως της ρευστότητάς του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως …
Τα αραντσινι θα μπορουσαμε να τα περιγραψουμε ως γεμιστες ρυζοκροκεττες. Η τραγανη και ξεροψημενη κρουστα τους κρυβει ενα σπυρωτο, κατακιτρινο …