Σιγοψημένο μαριναρισμένο αρνίσιο χεράκι με μπαχαρικά, πίτες και τζατζίκι
Τίποτα δεν συγκρίνεται με την μυρωδιά του ψητού αρνιού το Πάσχα, ειδικά όταν το ψήνουν άλλοι κι εσένα απλά σε …
Τίποτα δεν συγκρίνεται με την μυρωδιά του ψητού αρνιού το Πάσχα, ειδικά όταν το ψήνουν άλλοι κι εσένα απλά σε …
Είναι κουλουράκια carrot cake, με τις γεύσεις του κλασικού κέικ καρότου χωρίς όμως να σταματάει εκεί διότι είναι φτιαγμένα με …
Επιστροφή σήμερα στην αγαπημένη μας ινδική κουζίνα, με μία πεντανόστιμη συνταγή από το Χαϊντεραμπάντ. Keema matar ή αλλιώς, κιμάς με …
Υλικά για 4 μερίδες 4 μπούτια κοτόπουλου 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο 8 φέτες …
Σήμερα ξανακάνουμε μια επίσκεψη σε μια από τις αγαπημένες μας κουζίνες, την ινδική! Είναι ταυτόχρονα πικάντικη, αλλά σε αντίθεση με …
Μια πρώην συνάδελφός μου από την Ινδία μου αποκάλυψε τα μυστικά ενός αγαπημένου της πιάτου, του chole bhature (τσόλε μπατούρε), …
Το advieh ή adwiya είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που προέρχεται από την περσική κουζίνα. Βασικά του συστατικά είναι ο κουρκουμάς, …
Το πιάτο που φτιάξαμε σήμερα είναι από τα πιο εύκολα στην παρασκευή. Δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη τεχνική, δεν περιέχει κανένα …
Αν έχετε χρόνο και όρεξη για μαγειρικούς πειραματισμούς και σας αρέσουν οι εξωτικές ασιατικές κουζίνες, αυτό το πιάτο είναι για …
Το πιάτο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά ινδικά φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα του μπορεί να παρασκευαστεί …
Τελικά όταν αγοράζουμε οποιοδήποτε προϊόν για να μαγειρέψουμε πρέπει να εξαντλήσουμε όλους τους δυνατούς τρόπους αξιοποίησής του, αλλιώς δε μπορούμε …
Πρασινάδα (saag) σημαίνει παραδοσιακά το σπανάκι, που αποτελεί τη συνη-θισμένη επιλογή για να συνδυαστεί με το κοτόπουλο, αν και άλλα …
Το πιάτο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά ινδικά φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα του μπορεί να παρασκευαστεί …
Με μαστιγώματα κρεμμυδιών, η dopiaza παραμένει δημοφιλής από χρόνου αμνημονεύτου. Η προέλευση της λέξης είναι μάλλον ασαφής. Στη γλώσσα Hindi …
Ινδικής κουζίνας μέρος 2ο σήμερα, με τη δεύτερη χορτοφαγική συνταγή κατευθείαν από το Πουντζάμπ, όπως είχαμε υποσχεθεί! Τα υλικά που …
Το αλκερμές (alchermes), ειναι ενα λικερ με πολυ χαρακτηριστικο εντονο κοκκινο χρωμα, που οφειλεται στο οτι περιεχει το κρεμέζι ως …
Το garam masala (γκαράμ μαζάλα), ειναι ενα μιγμα μπαχαρικων, που καταγεται απο την ινδικη κουζινα. Πραγματι, στα Χιντι, garam σημαινει …
Είναι ένα από τα πιό γνωστά πιάτα της ινδικής κουζίνας παγκοσμίως, όμως στην αγγλική εκδοχή του, που το θέλει πάρα …
Οι γευστικές μας προτιμήσεις όταν πρόκειται για όσπρια είναι σαφώς επηρεασμένες από την ινδική κουζίνα. Έτσι, το σημερινό μας πιάτο …