Κρέας κατσαρόλας για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε. Στο ίδιο …
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε. Στο ίδιο …
Υλικά 1στηθος κοτόπουλο 600 με 700 γρ Μισό λίτρο κρέμα γάλακτος 250 γρ μανιτάρια φρέσκα Λίγο ελαιόλαδο 1μικρο ποτήρι λευκό …
Υλικά για 4 άτομα: 1200 γρ. χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο, άκοπη σε δίχτυ ή καλά τυλιγμένη με σπάγκο για μαγείρεμα …
Το χοιρινό είναι παράδοση για την Ελληνική κουζίνα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη σερβίρεται με κάθε πιθανό τρόπο στο …
1200 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μέτριους κύβους(6-8 εκατοστά), αφαιρούμε το περιττό λίπος 4 λευκά κρεμμύδια Ζακύνθου κομμένα σε χοντρές …
Τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο ,είναι πολύ νόστιμη και χορταστική σαλάτα!…
Η πέστροφα, αυτό το πεντανόστιμο ψάρι «έμπαινε» συχνά στο σπίτι μου και ήταν ένα ψάρι που μας άρεσε πολύ να …
Η καρμπονάντ φλαμάντ (carbonade flamande ή à la flamande) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο, με βάση το κρέας, αρχικά αγριογούρουνο αλλά …
1 κουνέλι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. μουστάρδα 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 2 κ.σ. μέλι 2 φύλλο δάφνης 8 μπαχάρια …
Υλικά συνταγής 1½ κιλό βουβαλίσιο κρέας για μαγειρευτό κομμένο σε μερίδες 250γρ. μανιτάρια λευκά 2 καρότα κομμένα σε ζάρια 500ml …
Τα λουκάνικα αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες μου γιορτινές γεύσεις και από τα βασικά του γιορτινού τραπεζιού σε κάμποσες …
Αντί να χρησιμοποιήσουμε μια τεράστια γαλοπούλα, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε το στήθος της γαλοπούλα και να το γεμίσουμε και …
Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα με μια γέμιση χωρίς συκωτάκια ή κιμά. Μια γέμιση με νόστιμο ρύζι, αναμεμειγμένο με ξηρούς καρπούς, όπως …
Σούπα έχει το μενού μας σήμερα! Μία γλυκοφάγωτη και πρωτότυπη σούπα με προέλευση τη Σκωτία σε δική μας “ερμηνεία” και …
Υλικά: 2 ψάρια της αρεσκείας μου (τσιπούρες, λαυράκια, φαγκριά, λιθρίνια κλπ.) των 500 gr. περίπου έκαστο Λίγο αλεύρι (για αλεύρωμα …
Σαλάτα πλήρης και χορταστική που ξεσηκώνει με τον συνδυασμό της γήινης γεύσης των φακών και του πλιγουριού, της ντομάτας με …
Χταπόδι με ούζο, μαραθόριζα και ελιές! Η συνταγή αυτή είναι κατάλληλη για κάθε εποχή, αλλά εμείς προτιμάμε να τη μαγειρεύουμε …
Το ρύζι μπορεί να αποτελέσει πολύ νόστιμες και ποικίλες σαλάτες, ειδικά όταν τρώτε όσπρια μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια …
Υλικά – 1 γαλοπούλα (περίπου 4 κιλά) – 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος – 1 φλ. ελαιόλαδο – ½ φλ. κρασί …
Τα όσπρια μου αρέσουν πολύ (και) όταν γίνονται σαλάτα, γιατί μας χορταίνουν υγιεινά κι έχουν την δυνατότητα να συνδυαστούν με …