Μελομακάρονα με σοκολάτα
Με άρωμα Χριστουγέννουν και γεύση σοκολάτας, τα κλασσικά μελομακάρονα λίγο διαφορετικά…. Υλικά για 80 τεμάχια 650 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 130 γραμμάρια …
Με άρωμα Χριστουγέννουν και γεύση σοκολάτας, τα κλασσικά μελομακάρονα λίγο διαφορετικά…. Υλικά για 80 τεμάχια 650 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 130 γραμμάρια …
Για το σιρόπι 900 ml νερό 1200 γρ. ζάχαρη 2 κ.σ. μέλι φλούδα από 1 λεμόνι 1 στικ κανέλαςΓια το …
Ένα πάρα πολύ νόστιμο και μοσχομυριστό Λαμπρόψωμο, που τρώγεται μετά μανίας. Μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εδώ ή να το …
Υλικά για 8 ατομικές φόρμες ή για ταρτιέρα 25 εκ.: Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 …
Αν θέλεις να αξιοποιήσεις τα λαχανικά που έμειναν από άλλα μαγειρέματα ή και να δημιουργήσεις ένα δικό σου πιάτο με …
Το Πάσχα είναι παραδοσιακά οικογενειακή μας υπόθεση και οι ετοιμασίες ξεκινούν από το Σάββατο του Λαζάρου, όπου οι γιαγιάδες μας …
Κι εγώ αυτοσχεδίασα φτιάχνοντας αυτά τα ταρτάκια, έβαλα μέσα την μαρμελάδα και διακόσμησα με μια φράουλα από τις καλύτερες φράουλες …
Πάω στο φαρμακείο για γλυκερίνη και γυρίζω με μια σακούλα σμέουρα.Έχω και τα τυχερά μου βλέπετε και εκεί που ετοιμαζόμουν …
Οι κάτοικοι των Κυκλάδων τα μαγειρεύουν με χοιρινό, συνήθως κάνοντας και αυγολέμονο. Οι προβάτσες μαζεύονται συνήθως σε κτήματα ακαλλιέργητα ή …
Τα λεμόνια ειναι στην καλύτερη εποχή τους από δω και πέρα. Η τούρτα αυτή είναι αέρινη, ελαφριά, οικονομική και πάνω …
Το penattone είναι ένα είδος γλυκού ψωμιού με καταγωγή από το Μιλάνο της Ιταλίας. Έχει σχήμα τρούλου με ύψος 12-15 …
Εξαιρετικοί κουραμπιέδες σε εμφάνιση και γεύση, που τρίβουν στο στόμα, ιδανικοί για όσους δεν αγαπούν το βούτυρο γάλακτος.Ο συνδυασμός των …
Tα μελομακάρονα είναι γλυκάκια με έντονα τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού, και το σιρόπιασμά …
Μπισκοτα με γευση κουραμπιε και με γεμιση…που θα σας εκπληξει!!!Μοναδικα μπισκοτα-κουραμπιεδες γεμιστα με απιθανη και πραγματικα μοναδικη γεμιση πλασμενα με …
Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σας την οικογενειακή μας συνταγή για μελομακάρονα. Τη συνταγή που εμπιστεύομαι κάθε χρόνο και δεν …
Υλικά Για την γέμιση 3/4 του κιλού μυζήθρα 3/4 του κιλού ανθότυρο 1/2 κιλού μαλάκα ή τυρομάλαμα ή γραβιέρα 2 …
Αποφάσισα να προσθέσω ακόμη μία συνταγή με «μικρές» παραλλαγές από τη συνταγή της αγαπημένης μου chef Marisa Churchill η οποία …
Σήμερα κερνάω γλυκό έχουμε γιορτή στο σπίτι. Αυτή η τάρτα άλλα έλεγε στην αρχική της ιδέα αλλά εγώ έκανα άλλα …
Ένας εναλλακτικός και νόστιμος τρόπος μαγειρέματος της τόσο θρεπτικής γλυκοπατάτας. 2 μετρίου μεγέθους γλυκοπατάτες 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο …
Υλικά Για το πρώτο μίγμα – 250 ml χυμός από φρέσκο πορτοκάλια – 500 γρ. ηλιέλαιο – 100 ml μέλι …