Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο
Αγαπημένο φαγητό!
Αγαπημένο φαγητό!
Αγαπημένο φαγητό!
Υλικά 1 κιλό παστό μπακαλιάρο ½ κιλό ώριμες ντομάτες ½ κούπα λευκό κρασί (όχι ρετσίνα) ½ κούπα ελαιόλαδο 3 μεγάλα …
Η διαφορά της συγκεκριμένης συνταγής από την αυθεντική… (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ), είναι ότι χρησιμοποιούμε και μαρούλι!
Το φιλέτο μπακαλιάρου πλακί στο φούρνο και γενικά τα ψάρια μαγειρεμένα με αυτόν τον τρόπο μου θυμίζουν την κουζίνα της …
Απλό απλούστατο αλλά νοστιμότατο φαγητό. Μεγάλη μέρα η σημερινή, Κυριακή των Βαΐων και η θρησκεία μας προστάζει κατάλυση ιχθύος δηλαδή …
Υλικά 2 μικρά φιλέτα μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα 3-4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 2 ντομάτες κομμένες …
Επειδή κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας η Εκκλησία επιτρέπει μόνο δύο φορές την κατανάλωση ψαριού, την ημέρα του Ευαγγελισμού …
Υλικά Μπακαλιάρος 500 γρ. παστός ή κατεψυγμένος Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα Πατάτες 500 γρ Ντομάτες 4 τεμ ξεφλουδισμένες, οι …
ΥΛΙΚΑ 4-5 τεμάχια μπακαλιαράκια κατεψυγμένα [ανάλογα τις μερίδες] 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε …
Ο βακαλάος ή μπακαλιάρος είναι ψάρι του γένους Γάδος (Gadus) της οικογένειας των γαδιδών. Είναι ψάρι που εκτιμάται πολύ για …
Υλικά: 600γρ. μπακαλιάρο παστό (ξαρμυρισμένο στο νερό τουλάχιστον 12 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές) και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια …
Μια διαφορετική πρόταση, γι᾿ αυτούς που τον βαρέθηκαν ή δεν τους αρέσει ο τηγανιτός βακαλάος και η σκορδαλιά.Γίνεται πολύ νόστιμο, …
Κλασική συνταγή- όχι μόνο στην Κρήτη- ο μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο, άλλοτε με πατάτες και άλλοτε μόνο με τα κρεμμύδια. …