Αρωματικοί κουραμπιέδες για το γιορτινό τραπέζι
Καβουρδίζουμε καλά τα αμύγδαλα. Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα. Ενσωματώνουμε τις …
Καβουρδίζουμε καλά τα αμύγδαλα. Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα. Ενσωματώνουμε τις …
Τι πιο όμορφο, πιο γευστικό, πιο γιορτινό, πιο αμαρτωλό, από μία πιατέλα τίγκα στον κουραμπιέ; Κουραμπιέ αφράτο, κουραμπιέ κατάλευκο, κουραμπιέ …
Τραγανά κουραμπιεδάκια, με μπόλικο καβουρντισμένο αμύγδαλο και υπέροχη γεύση βουτύρου, που τρίβουν και λιώνουν στο στόμα.Θυμίζουν κουραμπιέδες από καλό ζαχαροπλαστείο …
Κουραμπιέδες παραδοσιακοί σημαίνει βούτυρο πρόβειο και αμύγδαλο!!!!!Αυτή η φωτογραφία είναι εδώ χρόνια. Γιατί; Γιατί κάθε χρόνο κάνω την ίδια συνταγή!!! …
500 γρ. μαλακό αλεύρι κοσκινισμένο 250 γρ. φρέσκο βούτυρο 80 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα 1 σφηνάκι …
1 κιλό φρέσκο βούτυρο 300 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα 1- 1,5 κιλά αλεύρι (όσο πάρει) 1/3 ποτήρι μπράντι 2 κ.σ. ζάχαρη …
Υλικά (για 50 κουραμπιέδες περίπου) 550 γραμμάρια αλεύρι 280 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο 30 γραμμάρια φυτικό βούτυρο (προαιρετικά) 100 γραμμάρια αμύγδαλα …
Το αντίπαλον δέος του μελομακάρονου, ο αφράτος και μπισκοτένιος κουραμπιές! Σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων, οι κουραμπιέδες, ευωδιάζουν βούτυρο και γίνονται …
Το βασικό συστατικό φυσικά των κουραμπιέδων είναι το βούτυρο. Καλό είναι όταν φτιάχνουμε κουραμπιέδες να επιλέγουμε το καλύτερο βούτυρο που …
Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά. Βούτυρο,αλεύρι και λίγη ζάχαρη… Η πολλή ζάχαρη σφίγγει τους κουραμπιέδες. …
Μυρωδάτοι και χιονάτοι κουραμπιέδες που θυμίζουν τα χιονισμένα Χριστούγεννα. Το έθιμο θέλει να φτιάχνουμε τέτοιες μέρες ένα από τα χαρακτηριστικά …
Υλικά (για 30-35 κουραμπιέδες) – 300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο – 100 γρ. ζάχαρη άχνη και μπόλικη ακόμη για πασπάλισμα – …
Οι καλύτερα κουραμπιέδες έχουν πολλά αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού! 1 πακέτο βούτυρο 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη φλούδα πορτοκαλιού 7 …
Μυρωδάτοι και χιονάτοι κουραμπιέδες που θυμίζουν τα χιονισμένα Χριστούγεννα. Το έθιμο θέλει να φτιάχνουμε τέτοιες μέρες ένα από τα χαρακτηριστικά …
250 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ 350 γρ. μαργαρίνη 150 γρ. Βούτυρο γάλακτος 100 γρ. Αχνή Ζάχαρη ΜΑΝΑ 2 Βανίλιες 30 …
400 γραμμάρια βούτυρο 160 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 2 αυγά 4 κ.σ. κονιάκ 800 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ …
250 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα 350 γρ. μαργαρίνη 150 γρ. Βούτυρο γάλακτος 100 γρ. Αχνή Ζάχαρη ΜΑΝΑ 2 Βανίλιες 30 ml. …
…να μοσχομυρίσει αυτό το μαγικό άρωμα του φρέσκου βούτυρου που λιώνει. Να λιγουρευτούν οι γείτονες τους κουραμπιέδες σου, μόνο από …
Υλικά: 450-500 gr μαργαρίνη ή (και) βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 100 gr ζάχαρη άχνη για το ζυμάρι (και άλλα 400 …
Οι κουραμπιέδες…απλά. 250 γραμμαρια αμυγδαλόψιχα (όχι απαραίτητα ασπρισμένη) 500 γραμμάρια βούτυρο αιγοπρόβειο 1 κιλό αλεύρι μαλακό μισό ποτήρι ζαχαρη άχνη …